Területi elhelyezkedés
Magas-, Kelet-Bakony, Bakonyalja
Magas-, Kelet-Bakony, Bakonyalja
Megtekintés térképen

Közérdekű információk


KÖZLEMÉNY

Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Alsóperén bezártuk az Afrikai trófeakiállítást. A kiállításnak helyt adó termünk a jövőben rendezvényteremként, esküvők, családi- és céges rendezvények helyszíneként funkcionál majd.

Aki a jövőben szeretné a trófeákat megtekinteni, a kiállítás új helyszínén, Sümegen teheti meg.

 
További információ:

ERDŐLÁTOGATÁSI TILALOM

Turista Magazin

Nagy érdeklődés mellett bemutatásra került a Kékvándor című fotóalbum, amit az alábbi linken megtekinthetnek.

GEOTÚRA-VEZETŐ KÉPZÉS


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Bakony–Balaton Geopark programjának hazánkban máig egyedülálló, évente induló nyílt geotúra-vezető képzését idén a Bakonyalja Barátai Egyesülettel együttműködve, az egyesület nyertes pályázatának köszönhetően indítja el a nemzeti park igazgatóság. 

Idén ősszel a Keleti-Bakony „földtani kincsesládájába” pillanthatnak be az érdeklődők. A képzés egyben egyedi lehetőség a térség föld- és víztani, ökológiai és történeti értékeinek terepi felfedezésére a helyszínt kitűnően ismerő szakemberek vezetésével, kora őszi erdei környezetben, csodálatos kilátópontokkal.

A várpalotai helyszínű elméleti oktatás mellett rengeteg terepbejárás is színesíti a programot, és el lehet sajátítani az igényes geotúra-vezetés fortélyait is. A 2015. szeptember 18-tól kezdődően három (nem egymást követő) hétvégét érintő, összesen 60 órás képzés során növény- és állatvilág legfontosabb értékeivel, és nem utolsósorban a gazdag kultúrtörténeti – ezen belül kiemelten régészeti és néprajzi – örökséggel is megismerkedhetnek a hallgatók.

A jelentkezési határidő 2015. szeptember 11., de a tavalyi túljelentkezés és az eddigi jelentkezők számát figyelembe véve érdemes minél előbb jelentkezni!

További részletek, jelentkezés lap, tematika a Bakony–Balaton Geopark weboldalán olvashatók. http://www.geopark.hu/aktualis/geotura-vezeto-kepzes

A képzés a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás Programja támogatásával valósul meg.